Babócsai Sport, Tömegsport, Kulturális és Szabadidő Egyesület honlapja

Minden, ami fontos a Babócsa SE. életéből

Babócsa SE. sportfejlesztési programja

 

Babócsa település Somogy megye déli részén, a horvát határ mellett található. A község lélekszáma 1600 fő körüli, a cigányság részaránya 40 %-os. A munkanélküliségi ráta az országos átlagot jóval meghaladja. Településünk a leghátrányosabb települések közé tartozik.

A Babócsai Sport, Tömegsport, Kulturális és Szabadidő Egyesület fő tevékenysége a labdarúgás. Legfontosabb céljai közé tartozik az utánpótlás-nevelés. Egyesületünk csaknem tízévi szünet után, - 2001.-ben- - alulról jövő kezdeményezésként alakult újjá. Sportegyesületünk kistérségi, 8 környékbeli település, aktív, sportolni akaró fiataljait fogja össze. Rövid fennállásunk óta a Somogy megye IV. osztály bajnokságából a a Megye I. osztály bajnokságába küzdöttük fel magunkat, ahol azóta is meghatározó szerepet töltünk be. Céljaink elérése érdekében részt veszünk az utánpótlás Bozsik programban, a nagyatádi központ részeként. U-7, U-9, U-11-es csapattal rendelkezünk, amelyekben 20 fő körüli létszámmal foglalkozunk. Az U-16-os (serdülő) csapatunk a Somogy megye bajnokság Dél csoportjában szerepel. Az ifjúsági (U-19)-es és a felnőtt csapatunk a Megyei bajnokság I. osztályában indult. Összességében elmondható, hogy átlagosan 50 fő körüli utánpótláskorú és 25 fő felnőttkorú labdarúgóval rendelkezik az egyesület. Céljaink között szerepel a hosszútávú, folyamatos, megy élvonalában való eredményes szereplés. A jövőbeni kiemelt célként fogalmazódott meg a helyi és a környékbeli fiatalok számára rendszeres sportolási lehetőség mind szélesebb körű biztosítása, illetőleg a helybeli és környező településeken élő fiatalok részére az egészséges életmódhoz való igazodás érdekében, a drogozás, bűnözés,rongálás és alkoholizálás helyett ennek megelőzésére a szabadidő hasznos eltöltése, az együttgondolkodás, a tolerancia, az eredmények elérésére kifejtett közös közös erőkifejtésből adódó sikerélmények gyarapítása, mint prevenciós lehetőség további kiszélesítése.

Az egyesület rendszeres kapcsolatot ápol a helyi általános iskolával, ingyenesen biztosítja a pálya használatát sport és egyéb szabadidős tevékenységek céljára. Rendszeresen figyelemmel kísérjük a tanulók sportversenyen elért teljesítményeit, a kiemelkedő tehetségek esetében számítunk a jövőbeni egyesületi tagságukra is.

A beadott pályázat jogcíme: utánpótlás nevelési feladatok        ellátásának támogatása. 

                                                                                                 A pályázati célkitűzés indoklása:

- az utánpótlás részére rendelkezésre álló sportfelszerelések, sporteszközök rendkívül elhasználódtak, hiányosak. Szükséges új cipők, labdák, sportfelszerelések, védőfelszerelések, hálók, megkülönböztető mezek,stb. sportszerek beszerzése, cseréje.

  - a sportolók mérkőzésekre történő elszállítását - a jelentős földrajzi távolságok figyelembevételével - heti rendszerességgel, kizárólag bérelt autóbuszokkal tudjuk megoldani, amelynek költséghatása nagyon magas Éves szinten a szállítás megtett kilométere: kb 4500 km/év. 

- A mérkőzésekre történő oda és visszaszállítás közti időtartam több mint fél napot vesz igénybe, s ily módon a sportolók esetenkénti, napközbeni étkezését is meg kell oldani, biztosítani. 

- az utánpótlás edzők jelenleg társadalmi munkában végzik tevékenységüket, jövő januárjától viszont egy fő részére (U-16 serdülőcsapat) edzőjét másodállásban kívánjuk foglalkoztatni, ezáltal is biztosítva  az edzői tevékenység folyamatos ellátását.

A pályázaton igényelt támogatási összeg felhasználása során a beszerzés folyamatos, az összeg mennyiségi felhasználását befolyásolhatja a beszerzési árak esetleges emelkedése. 

Az egyes projektekre igényelt támogatások jogcímenkénti összege: 

 

Jogcímek:

Önrész (FT)

Támogatás (Ft)

Összesen (Ft)

Személyi jellegű ráfordítások összesen:

0 Ft

0 Ft

0 Ft

Tárgyi eszköz beruházás, felújítás összesen:

0 Ft

0 Ft

0 Ft

Utánpótlás-nevelési feladatok ellátásának támogatása összesen:

220 000 Ft

1 980 000 Ft

2 200 000 Ft

Általános képzéssel összefüggő feladatok támogatása összesen:

0 Ft

0 Ft

0 Ft

Szakképzéssel összefüggő feladatok támogatása összesen:

0 Ft

0 Ft

0 Ft

Közreműködői költségek összesen:

0 Ft

0 Ft

0 Ft

Összegzés:

 

 

 

Összesen:

220 000 Ft

1 980 000 Ft

2 200 000 Ft



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 15
Tegnapi: 7
Heti: 33
Havi: 375
Össz.: 56 063

Látogatottság növelés
Oldal: Sportfejlesztési program 2011-2012
Babócsai Sport, Tömegsport, Kulturális és Szabadidő Egyesület honlapja - © 2008 - 2024 - babocsasport.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »